Wiki pagina's

In dit overzicht vindt u al onze wiki pagina's
Wat is debiteurenbeheer?
Op deze wikipagina zullen we u informeren over het concept van debiteurenbeheer. Wat zijn debiteuren? Wat is debiteurenbeheer? En hoe zorg ik ervoor dat het efficiënt en effectief is?
6 tips om het debiteurenbeheer te verbeteren
Debiteurenbeheer vormt onderdeel van het financiële succes van elke onderneming. Het succes van uw bedrijf is niet alleen afhankelijk van vele opdrachten die er binnenkomen en worden afgerond. Het is ook afhankelijk van de tijdige betalingen van uw klanten. Hoe u dit kunt verbeteren, leggen we hier uit.
7 tips voor effectief credit management
Credit management is een onmisbaar aspect van het runnen van uw bedrijf. Het doel van credit management is het optimaliseren van cashflow. Dit gebeurt onder andere door debiteurenbeheer, proactiviteit, het beoordelen van kredietwaardigheid en het automatiseren van het credit management proces. Op deze wikipagina vindt u 7 tips om het meeste uit uw credit management te halen.
Aanmaning versturen
Een aanmaning wordt verstuurd als een factuur niet op tijd betaald is. Wat is een aanmaning? Is het een officieel document en mag ik een aanmaning zelf versturen? We leggen het graag uit op deze pagina.
Incassobureaus
Het is voor elk bedrijf vervelend als klanten te laat betalen, maar nog veel vervelender wanneer klanten helemaal niet betalen. In dat geval is het soms nodig om, nadat er betalingsherinneringen en aanmaningen verstuurd zijn, een incassobureau in te schakelen. Payt biedt hier een vriendelijk alternatief voor. Lees het op deze pagina.
Voor- en nadelen van factuurfinanciering
Factuurfinanciering wordt al heel lang gedaan. Het is een vorm van financiering op basis van activa om de cashflow te verbeteren, werknemers en leveranciers te betalen en eerder in groei te investeren dan wanneer u zou moeten wachten tot uw klanten de facturen betalen. Maar hoe werkt dat?
Wanneer mag je wettelijke rente rekenen?
Bij het niet of te laat betalen van facturen door debiteuren bestaat de mogelijkheid om wettelijke rente te rekenen. Daarbij is qua hoogte van de wettelijke rente een onderscheid te maken tussen bedrijven/overheidsinstanties en consumenten. Efficiënt debiteurenbeheer is gericht op het voorkomen van verzuim van debiteuren en is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering ten behoeve van de cashflow.
Wat is Cash Pooling?
Het is bij bedrijven met meerdere dochterondernemingen, zoals vestigingen in verschillende landen, vaak lastig om inzicht te krijgen in de actuele liquide middelen. Cash pooling is daar, als onderdeel van efficiënt cashflow management, een ideale oplossing voor.
Wat is Cashflow?
In elk bedrijf komt er geld binnen en stroomt er geld uit. Cashflow is wat dat betreft de kasstroom ofwel geldstroom en een perfect instrument om de financiële positie van je bedrijf in de gaten te houden. Overigens kan cashflow zowel positief als negatief zijn.
Wat is credit management?
Op deze wikipagina zullen we u informeren over het concept van credit management. Wat is het verschil tussen debiteurenbeheer en kredietbeheer? En waarom is het slim om uw debiteurenbeheer uit te besteden!