Wiki pagina's

In dit overzicht vindt u al onze wiki pagina's
Wat is debiteurenbeheer?
Op deze wikipagina zullen we u informeren over het concept van debiteurenbeheer. Wat zijn debiteuren? Wat is debiteurenbeheer? En hoe zorg ik ervoor dat het efficiënt en effectief is?
6 tips om het debiteurenbeheer te verbeteren
Debiteurenbeheer vormt onderdeel van het financiële succes van elke onderneming. Het succes van uw bedrijf is niet alleen afhankelijk van vele opdrachten die er binnenkomen en worden afgerond. Het is ook afhankelijk van de tijdige betalingen van uw klanten. Hoe u dit kunt verbeteren, leggen we hier uit.
7 tips voor effectief credit management
Credit management is een onmisbaar aspect van het runnen van uw bedrijf. Het doel van credit management is het optimaliseren van cashflow. Dit gebeurt onder andere door debiteurenbeheer, proactiviteit, het beoordelen van kredietwaardigheid en het automatiseren van het credit management proces. Op deze wikipagina vindt u 7 tips om het meeste uit uw credit management te halen.
Aanmaning versturen
Een aanmaning wordt verstuurd als een factuur niet op tijd betaald is. Wat is een aanmaning? Is het een officieel document en mag ik een aanmaning zelf versturen? We leggen het graag uit op deze pagina.
Incassobureaus
Het is voor elk bedrijf vervelend als klanten te laat betalen, maar nog veel vervelender wanneer klanten helemaal niet betalen. In dat geval is het soms nodig om, nadat er betalingsherinneringen en aanmaningen verstuurd zijn, een incassobureau in te schakelen. Payt biedt hier een vriendelijk alternatief voor. Lees het op deze pagina.
Voor- en nadelen van factuurfinanciering
Factuurfinanciering wordt al heel lang gedaan. Het is een vorm van financiering op basis van activa om de cashflow te verbeteren, werknemers en leveranciers te betalen en eerder in groei te investeren dan wanneer u zou moeten wachten tot uw klanten de facturen betalen. Maar hoe werkt dat?
Wat is credit management?
Op deze wikipagina zullen we u informeren over het concept van credit management. Wat is het verschil tussen debiteurenbeheer en kredietbeheer? En waarom is het slim om uw debiteurenbeheer uit te besteden!
Achterstallige facturen
Het order to cash proces (afgekort als O2C of OTC proces) is een uiterst belangrijk onderdeel van het bedrijfsproces. Het order to cash proces is een vaak een over het hoofd geziene en ondergefinancierde mogelijkheid om de bedrijfsefficiëntie te verhogen, de cashflow te verbeteren en de klantenrelaties te versterken.
Betalingsherinnering: alle informatie die u nodig heeft
Wat is een betalingsherinnering? Hoe maakt u er een en wanneer verstuurt u hem? Betalingsherinneringen zijn belangrijk voor uw debiteurenbeheer. Lees hier meer!
Cashflow Management Software
Cashflow management software voorziet in de mogelijkheid om in uw bedrijf een optimale grip op de geldstromen te krijgen. Heeft u bijvoorbeeld een concreet en actueel inzicht in de ingaande en uitgaande geldstromen? Het gebruikmaken van cashflow software is daar een ideale oplossing voor en biedt nog veel meer voordelen. Lees ze hier.