Wat is debiteurenbeheer?

Debiteuren en crediteuren

In het bedrijfsleven heeft u te maken met debiteuren en crediteuren. Een debiteur is een persoon of bedrijf die nog moet betalen voor al geleverde producten of diensten. Eenmaal betaald door deze klanten, worden ze niet langer debiteuren genoemd.

Een crediteur of schuldeiser is een persoon of een bedrijf dat goederen of diensten aan een bedrijf of persoon heeft geleverd en verwacht op een later tijdstip betaald te worden. De partij aan wie het krediet is verleend, is de schuldenaar.

Wat is debiteurenbeheer?

Om ervoor te zorgen dat uw debiteuren hun onbetaalde facturen op tijd betalen, heeft u debiteurenbeheer nodig. Dit zijn alle activiteiten die een bedrijf verricht met betrekking tot zijn debiteuren. Denk hierbij aan het versturen van facturen en aanmaningen, het bellen van klanten en het openen van een incasso zaak.

Goed debiteurenbeheer is belangrijk om te voorkomen dat klanten hun openstaande facturen niet of te laat betalen. Daarnaast is het belangrijk om de redenen te achterhalen waarom debiteuren hun openstaande facturen niet betalen.

Is het product of de dienst niet geleverd? Heeft de klant een klacht? Of staat er een fout op de factuur?

Als u weet waarom een ​​debiteur zijn openstaande factuur niet betaalt, kunt u adequaat reageren. Dit verbetert het betaalgedrag van uw debiteuren en daarmee de klantrelatie.

Hoe zorg ik voor een efficiënt en effectief debiteurenbeheer?

U kunt eenvoudig een efficiënt en effectief debiteurenbeheer realiseren met debiteurenbeheersoftware. U kunt deze software koppelen aan systemen waarmee u mogelijk al werkt. Denk aan boekhoudsystemen en CRM-systemen.

De software maakt het mogelijk om volledig automatisch facturen en herinneringen te versturen zonder de controle te verliezen. Daarnaast is het mogelijk om per factuur met uw debiteuren te communiceren in de software. Zo komt u erachter waarom de debiteur de openstaande factuur niet betaalt.

Illustratie met iemand die communiceert met zijn debiteur

Deze consistentie en communicatie is uitermate belangrijk voor de tevredenheid en het betalingsgedrag van uw debiteuren. Zo weten ze precies waar ze aan toe zijn. Dit resulteert in een verkorting van de betalingstermijn en een verlaging van de afschrijving van onbetaalde facturen.

Wilt u meer weten over de eenvoud, de mogelijkheden en voordelen van debiteurenbeheersoftware? U kunt dat hier ontdekken.

Sanne de Vries
Geschreven door Sanne de Vries LinkedIn profile
Sanne de Vries is verantwoordelijk voor de marketing bij Payt. Van strategisch reputatiemanagement tot social media marketing: ze gaat niets uit de weg. Ze is ambitieus en gaat graag nieuwe uitdagingen aan met een growth mindset.

Share this article