Ieder bedrijf verdient het te werken met Payt

Ervaart u ook stress van debiteuren die niet of veel te laat betalen? Veel bedrijven hebben hiermee te maken. Wij helpen u graag met snellere betalingen. En wij nemen graag een deel van uw werk over door middel van automatisering
Foto van een man aan het werk achter zijn laptop met de software van Payt

Wat is debiteurenbeheer?

Dit zijn alle activiteiten die een bedrijf voert ten aanzien van zijn debiteuren. Goed debiteurenbeheer is belangrijk en voorkomt dat klanten hun facturen helemaal niet of veel te laat betalen. Het is een effectieve manier om het werkkapitaal van uw bedrijf te laten groeien.
Foto van twee mensen die tegenover elkaar zitten en werken met en praten over de software van Payt

Waarom is debiteurenbeheer zo belangrijk?

Het primaire doel van een bedrijf is om maximale winst te behalen. Producten worden scherp ingekocht en met maximale winst verkocht. Dit is nauwelijks te realiseren als klanten hun facturen niet of niet op tijd betalen.

Een slechte liquiditeit kan ertoe leiden dat het voortbestaan van een bedrijf in gevaar komt. Een groot deel van de faillissementen ontstaat door slecht debiteurenbeheer. Dit maakt het een heel belangrijk onderdeel van een organisatie.

Bij Payt geloven we dat het percentage bewuste wanbetalers minimaal is. Goed debiteurenbeheer bestaat vaak uit het achterhalen van de reden van het niet betalen.

Is het product of de dienst niet geleverd? Heeft de klant een klacht? Of staat er een fout op de factuur?

Communicatie met uw klant is hierin erg belangrijk. Goed debiteurenbeheer verbetert het betaalgedrag van uw debiteuren en bevordert de klantrelatie. Dit zal resulteren in een verkorting van de betalingstermijn en vermindering van de afschrijving van onbetaalde facturen. Uiteindelijk levert dit een directe bijdrage aan de winst van uw bedrijf!

Het automatiseren van het debiteurenbeheer

Veel bedrijven werken met verschillende programma’s, zoals boekhoudsystemen, facturatiesystemen en CRM-systemen. Deze systemen zijn effectief om gegevens van klanten, contracten en informatie over afspraken bij te houden. Om u nog meer werk uit handen te nemen koppelt de software van Payt met deze programma’s. Zonder dat u iets hoeft te doen halen wij dagelijks alle relevante informatie op uit uw pakket. En met die informatie voeren wij uit wat u bij de inrichting heeft ingesteld. Bekijk hier of we een integrale koppeling hebben met uw pakket. Zo niet, dan maken we een maatwerkkoppeling.

De debiteurenbeheer software van Payt maakt het mogelijk om facturen en herinneringen volledig automatisch te versturen. Vanaf uw eerste factuur tot de laatste aanmaning. Payt herinnert uw debiteuren op structurele wijze aan de openstaande facturen. Dit zorgt voor consistentie in het proces en beter betaalgedrag van uw klanten. Hierdoor heeft u meer tijd over voor andere belangrijke zaken binnen uw bedrijf.

Het debiteurenbeheer uitbesteden?

Veelal bedoelen mensen met ‘debiteurenbeheer uitbesteden’ het werk ervan uitbesteden. Bij de meeste delen daarvan is dat ook best verstandig. Professionals kunnen ieder vak vaak beter en sneller uitvoeren. Er is een onderdeel van debiteurenbeheer dat slecht uit te besteden is. En dat zijn de inhoudelijke disputen of vragen. Die zult u moeilijk op een goede manier uit kunnen besteden. En er schuilt zelfs een behoorlijk risico in dit toch doen. U kunt hierdoor uw klanten sneller kwijt raken. Klanten waarderen het niet om aan een extern bureau uit te moeten leggen dat uw product niet helemaal volgens afspraak is geleverd of dat er op uw factuur een fout stond.

Wanneer u vindt dat ook het goedkeuren van een betalingsregeling tot uw beslissingen hoort, dan bent u een heel eind in de buurt van het uitbesteden van de rest aan ons. Wij volgen alle facturen automatisch en volgens uw schema op. Hiermee bespaart u tot wel 80% van uw tijd.

Vaak worden incassotrajecten ook uitbesteed. Er worden ogenschijnlijk lucratieve deals gesloten met incassobureaus op basis van no cure no pay. Hierbij wordt meestal voorbij gegaan aan het belang dat deze deal legt op het innen van de incassokosten. Aangezien dit de belangrijkste vorm van inkomsten is voor het incassobureau Ten koste van een debiteur, die tot die tijd uw klant was.

Onze oplossing betekent een belangrijke verbetering voor uw bedrijf.

Foto van achter genomen van iemand die achter zijn computer aan het werk is op kantoor

Koppelen met alle boekhoudpakketten

De diensten van Payt zijn eenvoudig te koppelen met meer dan 600 boekhoudpakketten. Zonder dat u iets hoeft te doen haalt Payt dagelijks relevante informatie op uit uw pakket. De software herkent automatisch naar welke debiteuren de facturen verstuurd moeten worden en op welke wijze.

Bijvoorbeeld, u doet uw boekhouding in Exact Online. Via de appstore maakt u heel eenvoudig een dossier aan in Payt en koppelt u beide dossiers (uw Exact Online dossier en uw Payt dossier). Payt wordt iedere nacht automatisch bijgewerkt vanuit Exact Online. Als er nieuwe facturen binnenkomen, worden die direct doorgestuurd met een betalingsknop voor bijvoorbeeld Bancontact op de factuur. Hiermee willen we het voor debiteuren heel eenvoudig maken om te communiceren over de factuur. Wanneer een factuur betaald wordt, sluiten wij ook automatisch de factuur in Payt. Bij uitblijvende betaling gaan wij op de afgesproken momenten automatisch herinneren.

De voordelen van Payt

Het gebruik van de debiteurenbeheer software van Payt brengt veel voordelen met zich mee

U krijgt weer grip op uw debiteurenbeheer

In Payt ziet u meteen wat het openstaande saldo is, in welke fase van het facturatieproces een klant zich bevindt en welke facturen actie vereisen.

Consistente opvolging

Uw debiteuren worden structureel en consistent herinnerd aan openstaande facturen. U houdt volledige controle over het proces en krijgt gemiddeld 30% sneller betaald.

Structuur in communicatie

In het communicatie portal van Payt heeft elke debiteur de mogelijkheid een bericht achter te laten. Dit bevordert het betaalgedrag van de klant én de klanttevredenheid.

Eenvoudige betalingen

Payt maakt het mogelijk om iDEAL en automatische incasso aan iedere factuur en herinnering toe te voegen. Dit verlaagt het openstaande saldo in bijna elke branche.

Een minnelijk incassotraject

De software van Payt maakt het mogelijk een incasso procedure op te starten zonder de tussenkomst van een incassobureau. Eenvoudig en goedkoop.

Aanzienlijke tijdsbesparing

Door de automatisering van herhalende administratieve taken, kunt u uw tijd besteden aan de facturen die uw aandacht écht nodig hebben.
Vraag een online demo aan

Onze implementatiespecialisten staat voor u klaar om u alles te vertellen over Payt. De online demo op maat is gratis. U krijgt een interactieve demonstratie van ons platform voor creditmanagement en er is ruimte voor vragen van uw kant!

Bert-Jan Walters Bert-Jan Walters
Maarten Theodorie Maarten Theodorie