Wat is credit management?

Het verschil tussen debiteurenbeheer en credit management

Debiteurenbeheer en credit management worden vaak door elkaar gebruikt. Credit management is een relatief nieuw en opkomend concept, vooral bekend in de Verenigde Staten. Het heeft tot doel de financiële afhandeling, inclusief debiteurenbeheer, te stroomlijnen en de risico’s op dit gebied te minimaliseren. Credit management moet de cashflow van een bedrijf optimaliseren, beheren en beheersen, zowel operationeel als financieel. Credit management overlapt met debiteurenbeheer en gaat net een stap verder in het proces van beheersing en optimalisatie van kasstromen. Het hoofdgebied van credit management omvat drie hoofdgebieden, namelijk: debiteurenbeheer, kredietinformatie en incasso.

Het uitbesteden van credit management

Bij goed credit management: worden kredietrisico’s in een vroeg stadium ontdekt, wordt het debiteurensaldo verlaagd en worden openstaande vorderingen veelal eerder betaald. Dit resulteert in een optimale cashflow en liquiditeit.

Met slimme cloudsoftware bereikt u eenvoudig een goed credit management. U kunt deze software koppelen aan systemen die u wellicht al gebruikt. Denk aan facturatie-, boekhoud- en CRM-systemen. De software maakt het mogelijk om volledig automatisch facturen en herinneringen te versturen en om te communiceren met uw debiteuren. Zie ook debiteurenbeheer.

Illustratie van een persoon die werkt met software voor credit management

Voor een efficiënt credit management is het ook belangrijk om de kredietwaardigheid van uw debiteuren te kennen. Dit geeft u de mogelijkheid om dit met uw debiteur te bespreken en afspraken te maken dat de factuur alsnog betaald wordt.

De software van Payt geeft u ook de mogelijkheid om een ​​incassozaak te starten. Dit is een methode om uw factuur alsnog te incasseren als uw debiteur na de laatste aanmaning niet heeft betaald.

Sanne de Vries
Geschreven door Sanne de Vries LinkedIn profile
Sanne de Vries is verantwoordelijk voor de marketing bij Payt. Van strategisch reputatiemanagement tot social media marketing: ze gaat niets uit de weg. Ze is ambitieus en gaat graag nieuwe uitdagingen aan met een growth mindset.

Share this article