Janssen & Janssen Gerechtsdeurwaarders en Payt

Foto van de website van Janssen & Janssen

Een persoonlijke aanpak

Betaalt uw klant niet, ook niet tijdens het minnelijk incassotraject, of wilt u de vordering uit handen geven? Janssen & Janssen Gerechtsdeurwaarders helpt met een persoonlijke aanpak, voor zowel u als uw debiteur. Janssen & Janssen Gerechtsdeurwaarders is partner van Payt. De organisatie geeft u een onderbouwd advies bij wat te doen met vorderingen die nog niet zijn geïncasseerd. Bij een complexe vordering, bijvoorbeeld met verweer, zet de organisatie waar nodig een jurist in om u terzijde te staan. Via het online inzage systeem kunt u uw zaak op de voet volgen.

De voordelen van de link tussen Janssen & Janssen en Payt

Een minnelijk incassotraject

Hoe werkt een minnelijk incassotraject bij Payt en wat moet u weten over een incassozaak?

Een incassobureau inschakelen en en alternatief

Wat doet een incassobureau en welke mogelijkheden heeft u om met Payt zelf dit traject af te leggen?

Een deurwaarder of advocaat inschakelen

Wat is de rol van een deurwaarder of advocaat om de schuld van uw debiteur toch te kunnen innen?

Over Janssen & Janssen Gerechtsdeurwaarders

Blijft uw debiteur in gebreke, dan kunt u op dag 27 van het minnelijk incassotraject dit traject ‘sluiten’ en een gerechtelijk traject starten. U kunt dit per zaak of als generieke instelling toepassen voor alle incassozaken die na de ingebrekestelling nog niet betaald zijn. Het dossier in Payt bevat alle elementen die van rechtswege nodig zijn voor dossieropbouw. Hiermee kan Janssen & Janssen Gerechtsdeurwaarders efficiënt van start gaan. De verplichte inhoud van het dossier kan per situatie verschillen, maar bevat bijvoorbeeld de brief van ingebrekestelling van uw debiteur; de verjaring van uw vordering; de termijn van verweer voeren; weerlegging van bekende verweren. Ook na het minnelijk incassotraject heeft u profijt van de software van Payt!

Janssen & Janssen werkt transparant, deskundig en effectief. Ze zijn partner op het gebied van creditmanagement, incasso en juridisch advies. Als opdrachtgever heeft u altijd en overal inzicht in de voortgang van uw zaken. Janssen & Janssen hecht veel waarde aan persoonlijk contact in het hele proces en gelooft dan ook dat een persoonlijke benadering de basis vormt om tot een goede uitkomst te komen. Het kantoor zet ervaring en kennis in om schulden te voorkomen en zoekt naar het onderliggend probleem. Met moderne technologie en gedreven medewerkers zijn ze in staat dat te voorspellen. Het oplossen van het probleem is voor Janssen & Janssen net zo belangrijk als het innen van de schuld.

Wat u ook maakt, wat u ook levert. A white check mark with a red background

Klantverhalen

Logo quooker
Quooker was op zoek naar een 'totaaloplossing' voor efficiënt debiteurenbeheer. De keuze voor Payt leidde tot een ongekend aantal betalingen binnen zeer afzienbare tijd. Meer weten? Lees het hier.
Jasper van Hattem

Jasper van Hattem

Business analyst

logo Mobility Service
Dankzij Payt verloopt het debiteurenbeheer bij Mobility Service erg vlot. Snellere betaling, tijdwinst en meer structuur in het proces zijn hun winst. Lees het hier.
Inge Mier

Inge Mier

Financial and Operational Director

logo Hanzehogeschool
De Hanzehogeschool Groningen brak haar eigen record met het incasseren van betalingen via Payt. Benieuwd hoe? Lees het in dit klantverhaal
Jean-Paul Heunks

Jean-Paul Heunks

Hoofd Financiële Administratie

Ready to get Payt? Probeer nu gratis!*
  1. Krijg gemiddeld 30% sneller betaald
  2. Volg facturen volledig geautomatiseerd op en houd de volledige controle over het proces
  3. Houd meer tijd over voor uw klantrelaties
*Maximaal 250 facturen per maand. Meer dan 250 facturen?
Plan een online demo in »