Factoring

Payt voorziet in MKB factoring 2.0 op een nieuw level. Door de samenwerking tussen Payt en Floryn en New10 is het al binnen één dag mogelijk om facturen te laten voorfinancieren. Maakt u gebruik van Payt debiteurensoftware, dan is dat met een enkele druk op de knop geregeld.

Wat is factoring?

Factoring voorziet in de mogelijkheid om facturen te laten voorfinancieren. Dat betekent dat u op basis van openstaande facturen financiering kan krijgen van een factoringbedrijf om de betaling van het factuurbedrag te ontvangen. U bent met uw bedrijf niet langer afhankelijk van het moment waarop debiteuren de betaling voldoen om kapitaal beschikbaar te hebben.

2.0 maakt het verschil

MKB factoring 2.0 maakt het mogelijk om openstaande facturen te laten voorfinancieren tegen een lage rente. Bijvoorbeeld in de vorm van een flexibel krediet ter hoogte van een bedrag dat gebaseerd is op openstaande facturen van debiteuren. Er zijn meerdere opties, werkkapitaalfinanciering of doorlopend krediet.

Waarom factoring gebruiken als MKB’er

Er zijn verschillende voordelen te verbinden aan het gebruik van MKB factoring 2.0. Een voordeel is dat u nooit meer hoeft te wachten op de betaling van debiteuren om over extra werkkapitaal te beschikken. Het geld is namelijk al eerder binnen via voorfinanciering en direct te gebruiken om uw groei te realiseren.

Optimale cashflow

Bij MKB factoring 2.0 profiteert u van een optimale cashflow, omdat het geld waar uw bedrijf recht op heeft, direct tot uw beschikking staat door middel van de voorfinanciering. Geld van facturen komt direct binnen via voorfinanciering en is dan ook meteen als werkkapitaal voor uw bedrijf beschikbaar. 

Verruiming financiële mogelijkheden

MKB factoring 2.0 voorziet simpelweg in een verruiming van de financiële mogelijkheden van uw bedrijf en is te zien als een efficiënte vorm van alternatieve financiering. Bovendien behoudt u met deze methode van factuurfinanciering zelf de volledige controle over uw debiteurenbeheer. Een gebrek aan financiële ruimte heeft doorgaans een negatieve invloed op groeiplannen. Met de keuze voor MKB factoring 2.0 is dat verleden tijd, want daarmee creëert u een verruiming van financiële mogelijkheden.

Voordelen van factoring vanuit Payt

De voordelen van MKB factoring 2.0 zijn duidelijk, en daar zijn de voordelen van het gebruik van factuur financiering vanuit Payt nog aan te voegen. Door de samenwerking met Floryn en New10 profiteert u namelijk van extra voordelen via debiteurenbeheersoftware. 

Simpel aan te vragen

Er is een eenvoudige manier waarop voorfinanciering van facturen is aan te vragen. Dat is met de software van Payt op elk gewenst moment mogelijk met het aanleveren van de jaarrekening, bedrijfsoverzicht en bij- en afschrijvingen. 

Berekening aanbod

U krijgt via de debiteurenbeheersoftware naar wens een berekening van het aanbod gepresenteerd. Als u aan de voorwaarden voldoet, is het aanbod voor debiteurenfinanciering snel definitief. Dat is binnen een dag namelijk geregeld. Benieuwd naar de kosten? Ontdek hier de kosten van factoring.

Aantrekkelijke rente en flexibel aflossen en opnemen

De aantrekkelijke rente is eveneens een voordeel van MKB factoring 2.0 vanuit Payt. Zo profiteert u verder van de mogelijkheid om op ieder moment het krediet terug te betalen of verder op te nemen tot aan het bedrag van de limiet.

Geïnteresseerd in factoring 2.0? Vraag onze leaflet aan en ontdek het zelf.

Sanne de Vries
Geschreven door Sanne de Vries LinkedIn profile
Sanne de Vries is verantwoordelijk voor de marketing bij Payt. Van strategisch reputatiemanagement tot social media marketing: ze gaat niets uit de weg. Ze is ambitieus en gaat graag nieuwe uitdagingen aan met een growth mindset.

Share this article