Factuur communicatie in de taal van jouw klanten

Illustratie van: Today at Payt

Je kent het vast wel. Je bent op vakantie in het zonnige Zuid-Frankrijk en haalt in de ochtend een lekker ontbijtje voor de familie in je beste Frans: “Bonjour, je voudrais deux pains s’il vous plaît”. De bakker glimlacht, waardeert dat je het in het Frans vraagt en gaat voor je aan de slag. Hetzelfde geldt voor facturen. Een Nederlandse factuur gaat niet snel begrepen en betaald worden door je Franse klant. Een Engelse e-mail begrijpt hij waarschijnlijk al iets beter, maar je vergroot de kans op een snelle betaling wanneer je je factuur in het Frans verstuurd.  

Internationaal zakendoen: verstuur facturen en herinneringen in meerdere talen

Voor bedrijven met een internationaal debiteurenbestand is het van belang dat het debiteurenproces strak en efficiënt ingeregeld is. Zo zorg je ervoor dat e-mails en facturen goed begrepen worden en de openstaande facturen snel betaald worden. Daarom is het in Payt mogelijk om e-mails met facturen in de juiste taal naar je klanten te sturen. Elke klant ontvangt jouw factuur communicatie dan in zijn of haar eigen taal, waardoor je minder vragen met betrekking tot de factuur zult krijgen. Doordat klanten goed begrijpen waarvoor ze moeten betalen, zullen ze eerder geneigd zijn het openstaande bedrag te voldoen. Hierdoor krijg jij sneller betaald en bespaar je een hoop waardevolle tijd (en geld). 

De verschillende talen voor e-mailtemplates en facturen in Payt

Payt is rechtstreeks gekoppeld aan je boekhoudpakket en herkent de ingestelde taalvoorkeur van de debiteur. De voorkeur wordt gebruikt in alle standaard communicatie, zelfs voor de fysieke post. Wanneer jij in je boekhoudpakket of in Payt - want dat kan ook - de taalinstellingen van je klanten goed hebt staan, verstuurt Payt e-mails en facturen altijd in de juiste taal naar jouw klanten. Op dit moment ondersteunen we de talen: 

 • Nederlands
 • Engels
 • Duits
 • Frans
 • Spaans 

Het debiteurenportaal voor internationale klanten

Wanneer je gebruik maakt van de software van Payt kunnen jouw klanten altijd in hun eigen online debiteurenportaal. Hier kunnen ze al hun facturen eenvoudig terugvinden en hebben ze een duidelijk overzicht van alle facturen die nog openstaan. Ze kunnen hier een factuur terugvinden of zelfs meerdere openstaande facturen in één keer betalen. Mocht er een foutje op de factuur staan, dan kunnen klanten hier ook berichten plaatsen, zodat jij dit snel en goed kunt oplossen. Ook voor het debiteurenportaal is het belangrijk dat dit in de juiste taal staat. We ondersteunen op dit moment de volgende talen: 

 • Nederlands
 • Engels
 • Duits
 • Frans
 • Spaans
 • Vlaams
 • Italiaans

 

Als starttaal kiezen we de taal van de browserinstelling. Dus iemand die Google Chrome op Duits heeft ingesteld krijgt automatisch het factuurportaal in het Duits te zien. Met de mogelijkheid om de taal realtime te switchen zoals hierboven is afgebeeld. Handig toch?

Duidelijke communicatie voor je klanten. Ze zullen het waarderen en belonen met snel(ler) betaalgedrag! 

Mocht je een taal missen? Neem dan gerust contact met ons op.

Sanne de Vries
Geschreven door Sanne de Vries LinkedIn profile
Sanne de Vries is verantwoordelijk voor de marketing bij Payt. Van strategisch reputatiemanagement tot social media marketing: ze gaat niets uit de weg. Ze is ambitieus en gaat graag nieuwe uitdagingen aan met een growth mindset.

Share this article

Gerelateerde artikelen

Illustratie van: Today at Payt
Waarom SaaS de slimme keuze is voor elk uniek bedrijf
In de wereld van bedrijven die elk hun eigen stempel op de markt drukken, lijkt het soms alsof ieder bedrijf zijn eigen unieke formule voor succes heeft. Een veelvoorkomende misvatting is dat bedrijven geloven dat hun administratieve behoeften net zo uniek zijn en daarom op maat gemaakte oplossingen vereisen. In werkelijkheid zijn deze taken in vrijwel elk bedrijf opvallend gelijk. Een SaaS oplossing is de sleutel tot een efficiënte, gestroomlijnde en kosteneffectieve financiële administratie. Ik leg je dit graag uit in deze blog.
Illustratie van: Today at Payt
Met deze 7 tips kiest u eenvoudig de juiste debiteurenbeheer software voor uw organisatie
Het beheren van openstaande rekeningen en het innen van verschuldigde betalingen kan een uitdaging zijn voor bedrijven van elke omvang. Gelukkig kunnen moderne technologieën en SaaS-oplossingen bedrijven helpen bij het automatiseren en stroomlijnen van debiteurenbeheer processen. Maar hoe kiest u nu de juiste debiteurenbeheer software voor uw bedrijf? In deze blogpost delen we belangrijke richtlijnen en criteria om u te helpen de beste oplossing te kiezen.
Illustratie van: Today at Payt
Get it. Together. Voor en door onze gebruikers
Payt is er voor iedereen. Onze missie is om de best mogelijke financiële software te leveren voor onze klanten en hun debiteuren. Dankzij onze dagelijkse toewijding om dit doel te behalen, hebben wij reeds al meer dan 10.000 gebruikers aan mogen sluiten en ontvangen wij fantastische reviews van ze waar wij natuurlijk enorm trots op zijn. Tegelijkertijd bracht ons dit ook op een idee. Hoe kunnen wij de betrokkenheid op ons platform vergroten én iets terugdoen voor onze gebruikers waar wij zo trots op zijn? Het antwoord was snel gevonden: Get it. Together.
Neem contact met ons op

Heeft u interesse in onze software? Vul onderstaand contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Screenshot van een 2 medewerkers van Payt achter een laptop

Payt NL/ BE
+31 85 0656744
info@paytsoftware.com

Vestiging Groningen
Ubbo Emmiussingel 21
9711 BB Groningen
Postbus 1188
9701 BD Groningen

Vestiging Regio Amsterdam
Zaandijkerweg 8
1521 AX Wormerveer

KVK: 08155915
BTW: NL817576320B01

Openingstijden
9:00 uur - 17:00 uur