Waarom SaaS de slimme keuze is voor elk uniek bedrijf

Maatwerkoplossing vs. SaaS oplossing

In de wereld van bedrijven die elk hun eigen stempel op de markt drukken, lijkt het soms alsof ieder bedrijf zijn eigen unieke formule voor succes heeft. Een veelvoorkomende misvatting is dat bedrijven geloven dat hun administratieve behoeften net zo uniek zijn en daarom op maat gemaakte oplossingen vereisen. In werkelijkheid zijn deze taken in vrijwel elk bedrijf opvallend gelijk. Een SaaS oplossing is de sleutel tot een efficiënte, gestroomlijnde en kosteneffectieve financiële administratie. Ik leg je dit graag uit in dit blog. 

De valkuil van maatwerk

Veel bedrijven geloven dat hun unieke producten en diensten vereisen dat al hun bedrijfsprocessen op maat worden gemaakt. Dit leidt tot aangepaste software oplossingen die kostbaar, tijdrovend om te implementeren en moeilijk te onderhouden zijn. Bovendien kan het leiden tot een geïsoleerde aanpak waardoor je als bedrijf niet profiteert van bewezen methoden en nieuwe technologieën. 

Administratieve taken: verrassend universeel

Wat veel bedrijven over het hoofd zien, is dat administratieve taken over het algemeen opvallend universeel zijn, ongeacht de aard van het bedrijf. Facturering, herinneringen, betalingen verwerken- het zijn stuk voor stuk taken die elk bedrijf of elke financiële afdeling moet uitvoeren. Dus waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden? 

De SaaS-revolutie voor debiteurenbeheer 

SaaS (Software as a Service) biedt een alternatief dat bedrijven aanzienlijke voordelen oplevert bij het snel en veilig afhandelen van facturen. Hier zijn de redenen waarom SaaS een game-changer is voor elke organisatie: 

  1. Kostenbesparing 

Maatwerkoplossingen brengen vaak hoge ontwikkelings- en onderhoudskosten met zich mee. SaaS daarentegen heeft doorgaans lagere initiële kosten en vereist geen uitgebreide IT-infrastructuur.

  1. Eenvoudige implementatie

SaaS-oplossingen blinken uit in hun snelle implementatietijd. In tegenstelling tot maatwerk, dat vaak maanden kan duren voordat het volledig operationeel is, kunnen bedrijven met een SaaS-oplossing vrijwel direct aan de slag. Dit betekent dat het debiteurenbeheer snel geoptimaliseerd kan worden zonder lange wachttijden. 

  1. Automatische updates

SaaS-software wordt regelmatig bijgewerkt zonder dat het bedrijf zich zorgen hoeft te maken over onderhoud. Het systeem is daardoor altijd up-to-date. Nieuwe functies en beveiligingsmaatregelen worden automatisch toegepast. Bij maatwerkoplossingen is het vaak de verantwoordelijkheid van het bedrijf zelf om updates uit te voeren, wat tijdrovend en kostbaar kan zijn. 

  1. Schaalbaarheid

Bij groeiende bedrijven groeit ook de behoefte aan schaalbaarheid. SaaS-oplossingen zijn vaak flexibel en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan de groei van een bedrijf. 

  1. Topklasse beveiliging

Veel SaaS-aanbieders investeren aanzienlijk in beveiliging. Bedrijven kunnen profiteren van topklasse beveiligingsmaatregelen zonder extra kosten. Bij maatwerkoplossingen rust de verantwoordelijkheid voor ondersteuning en beveiliging vaak zwaar op het bedrijf, wat extra middelen en expertise vereist. 

Deze voordelen maken SaaS een aantrekkelijke keuze voor bedrijven die hun financiële processen willen stroomlijnen en optimaliseren. Door te kiezen voor een SaaS-oplossing kunnen organisaties zich concentreren op hun kernactiviteiten en profiteren van een efficiëntere, flexibelere en kosteneffectieve factuurafhandeling. 

Benieuwd geworden? We gaan graag met u in gesprek!

Sanne de Vries
Geschreven door Sanne de Vries LinkedIn profile
Sanne de Vries is verantwoordelijk voor de marketing bij Payt. Van strategisch reputatiemanagement tot social media marketing: ze gaat niets uit de weg. Ze is ambitieus en gaat graag nieuwe uitdagingen aan met een growth mindset.

Share this article

Plan een online demo in

Heeft u vragen of benieuwd naar de voordelen van Payt voor uw organisatie? Plan hiernaast zelf uw persoonlijke online demo met Thymen in! U krijgt, geheel vrijblijvend, een interactieve demonstratie van ons platform voor geautomatiseerd debiteurenbeheer. Binnen 30 minuten weet u alle voordelen van Payt voor uw bedrijf.

In 3 stappen uw gratis demo:

  1. Plan zelf een online demo in wanneer het u het beste uitkomt
  2. Krijg vrijblijvend een interactieve demo van ons platform
  3. Beslis zelf

Gerelateerde artikelen

Illustratie van: Today at Payt
Met deze 7 tips kiest u eenvoudig de juiste debiteurenbeheer software voor uw organisatie
Het beheren van openstaande rekeningen en het innen van verschuldigde betalingen kan een uitdaging zijn voor bedrijven van elke omvang. Gelukkig kunnen moderne technologieën en SaaS-oplossingen bedrijven helpen bij het automatiseren en stroomlijnen van debiteurenbeheer processen. Maar hoe kiest u nu de juiste debiteurenbeheer software voor uw bedrijf? In deze blogpost delen we belangrijke richtlijnen en criteria om u te helpen de beste oplossing te kiezen.
Foto van Jesse (Quooker) en Bert-Jan (Payt)
Interview Jesse van Hofwegen (Quooker): "Dankzij Payt meer consistentie en efficiëntie in het order to cash proces"
Waar Google een begrip is voor zoekmachines, zo is Quooker dat voor kokendwaterkranen. Met een sterk groeiende omzet nam ook de behoefte aan een consistenter en efficiënter credit management toe. In dit interview praat Marcel Wiedenbrugge met Jesse (Quooker) over hun credit management, de implementatie van Payt en de behaalde resultaten.
Illustratie van: Today at Payt
Get it. Together. Voor en door onze gebruikers
Payt is er voor iedereen. Onze missie is om de best mogelijke financiële software te leveren voor onze klanten en hun debiteuren. Dankzij onze dagelijkse toewijding om dit doel te behalen, hebben wij reeds al meer dan 10.000 gebruikers aan mogen sluiten en ontvangen wij fantastische reviews van ze waar wij natuurlijk enorm trots op zijn. Tegelijkertijd bracht ons dit ook op een idee. Hoe kunnen wij de betrokkenheid op ons platform vergroten én iets terugdoen voor onze gebruikers waar wij zo trots op zijn? Het antwoord was snel gevonden: Get it. Together.