Bij Payt is het elke maand Cyber Security Maand

Illustratie van: Today at Payt

Share this article

Sander kamstra
Geschreven door Sander Kamstra
Sander Kamstra is directeur en één van de oprichters van Payt. Hij is ondernemer in hart en nieren. En werkt graag samen met mensen die net zo gedreven zijn als hij om succes te boeken, door de juiste prioriteiten te stellen en slimme keuzes te maken.

Deze oktober organiseert de Europese Unie voor de tiende keer de Cyber Security Maand. In het kader daarvan vinden allerlei activiteiten en campagnes plaats, maar het is ook een ideale gelegenheid om aandacht te geven aan de maatregelen die Payt neemt om uw data te beschermen. Payt werkt voortdurend met privacygevoelige informatie. Om het debiteurenproces goed te kunnen doorlopen, hebben we namelijk (persoonlijke) gegevens van zowel de debiteur als de crediteur nodig. Bovendien zorgen we er middels een iDEAL koppeling voor dat betalingen eenvoudig kunnen worden uitgevoerd, wat betekent dat we digitale toegang hebben tot de bankgegevens van klanten en gebruikers. Als je werkt met dergelijke privacygevoelige informatie binnen een online platform, dan wil je er zeker van zijn dat de beveiliging van je platform goed op orde is. We laten een aantal invalshoeken de revue passeren.

Veilige software

Als je wilt blijven voldoen aan de behoefte in de markt zul je de software voortdurend moeten aanpassen. Nieuwe functionaliteit nemen we pas in gebruik als er minstens twee collega’s hun goedkeuring aan hebben gegeven en er een aantal geautomatiseerde testen zijn doorlopen. In elke stap speelt security een rol. Maar ook de klantorganisatie heeft invloed op de beveiliging. Payt biedt de optie – en adviseert - om twee factor authenticatie (2FA) verplicht te stellen, zodat naast gebruikersnaam en wachtwoord nog een extra code of kenmerk nodig is om toegang te krijgen tot de gegevens.

Beveiligde Infrastructuur

De Payt applicatie wordt aangeboden vanaf servers in een datacenter van AWS, een van de grootste aanbieders op dit gebied. Vanzelfsprekend staan alle data in Europa. Op het dataverkeer vindt versleuteling (encryptie) plaats. Er is bescherming tegen malware, zoals virussen en ransomware, en de gegevens worden geback-upt. En allerlei componenten zijn dubbel uitgevoerd zodat de beschikbaarheid optimaal - en volgens afspraak - is. Allemaal maatregelen zoals u die zou mogen verwachten in deze branche. Om toch niets aan het toeval over te laten vragen we elk jaar aan een gespecialiseerd bedrijf om de Payt-applicatie en infrastructuur te onderwerpen aan een zogenaamde penetratietest. Zij gaan op zoek naar kwetsbare punten en proberen die te misbruiken. Payt staat verder positief tegenover het concept van ethical hacking en waardeert het als - op een verantwoorde manier - melding wordt gemaakt van kwetsbaarheden in onze software. Als iemand een zwakke plek in één van onze systemen vindt, horen wij dit graag. Dit stelt ons in staat om zo snel mogelijk maatregelen te treffen. Als het een terechte melding blijkt te zijn, dan staat daar een beloning (bug bounty) tegenover. Deze samenwerking draagt eraan bij om onze klanten en onze systemen nog beter te beschermen.

Extern toezicht

Maar ook al vinden wij zelf dat we het goed voor elkaar hebben, het is ook belangrijk om dat objectief te laten beoordelen. Daarom laat Payt bovengenoemde maatregelen, en het managementsysteem dat ervoor zorgt dat de maatregelen effectief en passend blijven, elk jaar auditen door een certificerende instelling die dat doet onder toezicht van de Raad voor Accreditatie. Dan worden onze prestaties afgemeten tegen twee erkende normen, te weten ISO27001 (de wereldwijde norm voor informatiebeveiliging), en NEN7510 (voor informatiebeveiliging in de zorg in Nederland). Payt bezit dergelijke certificaten sinds 2016.

Continu verbeteren

In de security wereld ben je nooit klaar. Wat vandaag veilig is, hoeft het morgen immers niet meer te zijn. Daarom zijn we intern bij Payt altijd gespitst op verbeteringen en analyseren daarom de binnenkomende signalen van partners, leveranciers en vakgenoten, maar ook resultaten van risicobeoordelingen, audits en controles. Dit kan dan leiden tot aanpassingen in het beleid, of andere technische maatregelen, of hernieuwde aandacht voor bijvoorbeeld phishing mails.

En zo is het bij Payt elke maand Cyber Security Maand.

Gerelateerde artikelen

Illustratie van: Today at Payt
Factuur communicatie in de taal van jouw klanten
Heeft u een internationaal debiteurenbestand? Dan is het van belang dat het debiteurenproces strak en efficiënt. Zo zorg je ervoor dat e-mail en facturen goed begrepen worden en de openstaande facturen snel betaald worden. Hoe je dit doet? Lees het in dit blog.
Illustratie van: Today at Payt
Bedrijfscultuur: we overleggen niet graag
In deze serie blogs wil ik u een inkijkje geven in een dag bij Payt. Hoe pakken wij dingen aan en hoe lossen wij problemen op? Dit is onderdeel van de bedrijfscultuur. In dit blog kunt u lezen over hoe wij te werk gaan binnen Payt. Ik geloof in 'doeners' en 'de rest'. Benieuwd wat ik hiermee bedoel? Lees het in mijn blog.
Illustratie van: Engineering blog van Payt
Engineering blog: Automatiseer alles!
In deze serie blogs houden we u op de hoogte van wat er qua engineering bij Payt gebeurt. Om u iets meer inzicht te geven in onze software proberen we iedere maand een engineering blog te schrijven. In dit blog kunt u lezen over de verschillende maatregelen in onze workflow die de productiviteit van het team aanzienlijk verhogen.