Bij Payt is het elke maand Cyber Security Maand

Illustratie van: Today at Payt

Deze oktober organiseert de Europese Unie voor de tiende keer de Cyber Security Maand. In het kader daarvan vinden allerlei activiteiten en campagnes plaats, maar het is ook een ideale gelegenheid om aandacht te geven aan de maatregelen die Payt neemt om uw data te beschermen. Payt werkt voortdurend met privacygevoelige informatie. Om het debiteurenproces goed te kunnen doorlopen, hebben we namelijk (persoonlijke) gegevens van zowel de debiteur als de crediteur nodig. Bovendien zorgen we er middels een iDEAL koppeling voor dat betalingen eenvoudig kunnen worden uitgevoerd, wat betekent dat we digitale toegang hebben tot de bankgegevens van klanten en gebruikers. Als je werkt met dergelijke privacygevoelige informatie binnen een online platform, dan wil je er zeker van zijn dat de beveiliging van je platform goed op orde is. We laten een aantal invalshoeken de revue passeren.

Veilige software

Als je wilt blijven voldoen aan de behoefte in de markt zul je de software voortdurend moeten aanpassen. Nieuwe functionaliteit nemen we pas in gebruik als er minstens twee collega’s hun goedkeuring aan hebben gegeven en er een aantal geautomatiseerde testen zijn doorlopen. In elke stap speelt security een rol. Maar ook de klantorganisatie heeft invloed op de beveiliging. Payt biedt de optie – en adviseert - om twee factor authenticatie (2FA) verplicht te stellen, zodat naast gebruikersnaam en wachtwoord nog een extra code of kenmerk nodig is om toegang te krijgen tot de gegevens.

Beveiligde Infrastructuur

De Payt applicatie wordt aangeboden vanaf servers in een datacenter van AWS, een van de grootste aanbieders op dit gebied. Vanzelfsprekend staan alle data in Europa. Op het dataverkeer vindt versleuteling (encryptie) plaats. Er is bescherming tegen malware, zoals virussen en ransomware, en de gegevens worden geback-upt. En allerlei componenten zijn dubbel uitgevoerd zodat de beschikbaarheid optimaal - en volgens afspraak - is. Allemaal maatregelen zoals u die zou mogen verwachten in deze branche. Om toch niets aan het toeval over te laten vragen we elk jaar aan een gespecialiseerd bedrijf om de Payt-applicatie en infrastructuur te onderwerpen aan een zogenaamde penetratietest. Zij gaan op zoek naar kwetsbare punten en proberen die te misbruiken. Payt staat verder positief tegenover het concept van ethical hacking en waardeert het als - op een verantwoorde manier - melding wordt gemaakt van kwetsbaarheden in onze software. Als iemand een zwakke plek in één van onze systemen vindt, horen wij dit graag. Dit stelt ons in staat om zo snel mogelijk maatregelen te treffen. Als het een terechte melding blijkt te zijn, dan staat daar een beloning (bug bounty) tegenover. Deze samenwerking draagt eraan bij om onze klanten en onze systemen nog beter te beschermen.

Extern toezicht

Maar ook al vinden wij zelf dat we het goed voor elkaar hebben, het is ook belangrijk om dat objectief te laten beoordelen. Daarom laat Payt bovengenoemde maatregelen, en het managementsysteem dat ervoor zorgt dat de maatregelen effectief en passend blijven, elk jaar auditen door een certificerende instelling die dat doet onder toezicht van de Raad voor Accreditatie. Dan worden onze prestaties afgemeten tegen twee erkende normen, te weten ISO27001 (de wereldwijde norm voor informatiebeveiliging), en NEN7510 (voor informatiebeveiliging in de zorg in Nederland). Payt bezit dergelijke certificaten sinds 2016.

Continu verbeteren

In de security wereld ben je nooit klaar. Wat vandaag veilig is, hoeft het morgen immers niet meer te zijn. Daarom zijn we intern bij Payt altijd gespitst op verbeteringen en analyseren daarom de binnenkomende signalen van partners, leveranciers en vakgenoten, maar ook resultaten van risicobeoordelingen, audits en controles. Dit kan dan leiden tot aanpassingen in het beleid, of andere technische maatregelen, of hernieuwde aandacht voor bijvoorbeeld phishing mails.

En zo is het bij Payt elke maand Cyber Security Maand.

Sander kamstra
Geschreven door Sander Kamstra LinkedIn profile
Sander Kamstra is directeur en één van de oprichters van Payt. Hij is ondernemer in hart en nieren. En werkt graag samen met mensen die net zo gedreven zijn als hij om succes te boeken, door de juiste prioriteiten te stellen en slimme keuzes te maken.

Share this article

Gerelateerde artikelen

Illustratie van: Today at Payt
Waarom SaaS de slimme keuze is voor elk uniek bedrijf
In de wereld van bedrijven die elk hun eigen stempel op de markt drukken, lijkt het soms alsof ieder bedrijf zijn eigen unieke formule voor succes heeft. Een veelvoorkomende misvatting is dat bedrijven geloven dat hun administratieve behoeften net zo uniek zijn en daarom op maat gemaakte oplossingen vereisen. In werkelijkheid zijn deze taken in vrijwel elk bedrijf opvallend gelijk. Een SaaS oplossing is de sleutel tot een efficiënte, gestroomlijnde en kosteneffectieve financiële administratie. Ik leg je dit graag uit in deze blog.
Illustratie van een man die een certificaat omhoog houdt
Payt is, naast ISO 27001, ook NEN 7510 gecertificeerd
Als ontwikkelaar van debiteurenbeheer software werken wij voortdurend met privacygevoelige informatie van onze klanten en haar debiteuren. En als je werkt met dergelijke privacygevoelige informatie binnen een online platform, dan wil je er zeker van zijn dat de beveiliging van je platform op alle gebieden goed op orde is. Payt is ISO/IEC 27001:2013 én NEN 7510 gecertificeerd. Lees in dit blog wat dat inhoudt.
Payt 10 jaar logo
Het lijkt alsof iedereen met een afzonderlijk project bezig is, maar iedereen draait als een tandwiel in een machine - Jake Eggen, Developer
Het was voor mij in het begin even wennen, zoals altijd het geval is als je bij een ander bedrijf gaat werken. Het viel mij op dat iedereen erg zelfstandig en op een eigen eilandje zat te werken. Na een paar dagen bij Payt dacht ik hier al heel anders over.