Koppeling tussen Novadent en Payt: een voordelig alternatief voor factoring

Screenshot van de website van novadent

Het gemak van factoring, maar zonder de nadelen voor u en uw patiënt

Payt biedt u een voordelige en vriendelijke alternatief voor factoring. Payt ondersteunt niet alleen de afhandeling van de nota naar de patiënt, maar kan ook geautomatiseerd de clearing via Vecozo voor u verzorgen. Daarbij worden retourberichten van verzekeraars geautomatiseerd omgezet in patiënt nota’s en hoeft u alleen actie te nemen bij inhoudelijke afwijzingen. De patiënt nota’s worden verstuurd vanuit uw praktijk met uw logo, voorzien van een iDEAL betaalknop en QR-code. Patiënten herkennen meteen dat de factuur vanuit uw praktijk komt en kunnen gemakkelijk en snel betalen. Het betaalgedrag wordt hierdoor aanzienlijk verbeterd. Geautomatiseerd waar het kan, persoonlijk waar het moet.
Please accept marketing-cookies to watch this video.

De voordelen van de koppeling tussen Novadent en Payt

Snellere betalingen van patiënten

Door Payt te gebruiken krijgt u 60% sneller betaald ten opzichte van factoring. Vanwege slimme automatisering krijgt u uw geld aanzienlijk sneller betaald. Het automatisch toevoegen van een iDEAL-betaalknop en QR-code aan uw factuur en het direct ontvangen van betalingen op uw rekening liggen hieraan ten grondslag.

Communicatie vanuit uw eigen praktijk

Uw patiënten hebben toegang tot hun eigen factuurdossier (een overzicht van alle facturen). Vanuit hier kunnen ze op factuurniveau de dialoog aangaan met u. Handel vragen en onduidelijkheden snel en efficiënt af en stel de patiëntrelatie centraal.

Aanzienlijke tijd- en kostenbesparing

Heeft u uw debiteurenbeheer uitbesteed aan een factoraar? Bespaar tot wel 80% op uw jaarlijkse factoringskosten. We berekenen graag samen met u hoeveel geld u kunt besparen! Doet u uw debiteurenbeheer zelf? Met het geautomatiseerde én persoonlijke debiteurenbeheer bent u minder tijd kwijt aan het proces van opvolgen en krijgt u betalingen veel sneller en eenvoudiger binnen.

Over de wijze van koppelen van Novadent met Payt

Voor het koppelen van uw Novadent administratie maken we gebruik van een factoringbestand (mz301), eigenlijk gelijk aan de wijze waarop u uw declaraties bij een factoring maatschappij zou aanleveren. Op basis van dit bestand genereren we de facturen met het logo van uw praktijk en de patiënten zullen ook direct het geld overmaken op uw bankrekening (middels een iDEAL betaalknop of QR-code in de e-mail of via hun eigen factuurdossier). Mocht de patiënt niet hebben betaald binnen de gestelde betalingstermijn, dan volgt Payt deze geautomatiseerd op. Uiteraard is ook het afletteren van de betalingen mooi geautomatiseerd, waardoor u daar nauwelijks werk aan heeft. Dankzij deze koppeling krijgt u dus veel sneller betaald met minder werk, minder kosten en meer controle.

Over Novadent 

Het softwarepakket Novadent beschikt over alle onderdelen die nodig zijn voor een optimale praktijkvoering. Het pakket kan aangepast worden naar de werkwijze op de praktijk en de wensen van de individuele gebruiker. Hierdoor is het geschikt voor; tandartsen, mondhygiënisten, jeugdtandverzorging en bijzondere tandheelkunde. Ook voor grote groepspraktijken waar meerdere disciplines samenwerken biedt Novadent een totaaloplossing. Novadent is een gewaardeerde partner van Payt.

Wat u ook maakt, wat u ook levert. A white check mark with a red background
Brochure speciaal voor de mondzorg

Benieuwd hoe Payt kan helpen bij het verbeteren van uw credit management? Download nu gratis onze brochure speciaal voor de mondzorg!

Mockup brochure Payt