Microsoft Dynamics 365 Business Central en Payt

Screenshot van de website van Microsoft dynamics 365 business central

Hoe gemakkelijker u online betalingen doet, hoe sneller de betalingen binnenkomen

Gebruikt u Microsoft Dynamics 365 Business Central? Dan koppelt u deze eenvoudig aan de debiteurenbeheer software van Payt. Deze link maakt het mogelijk om (achterstallige) facturen automatisch over te zetten naar de applicatie van Payt. Het kan worden gebruikt voor automatisch debiteurenbeheer en het versnellen van financiële afsluiting en rapportage of voor het starten van een (pre) incassotraject. U kunt Payt rechtstreeks vanuit uw Microsoft Dynamics 365 Business Central-dossier instellen en binnen enkele minuten aan de slag. Als u op een bepaald moment hulp nodig heeft, dan staat een van onze consultants voor u klaar om uitzonderlijke service voor ondersteuning te bieden.

Nadat u uw dossier heeft ingericht, herkent Payt automatisch naar welke debiteuren een factuur of aanmaning gestuurd dient te worden.

Honderden gebruikers gingen u al voor. Niet voor niets scoren we 5 sterren reviews in Google.

Twee Payt-medewerkers werken achter een laptop met behulp van de software van Payt

De voordelen van de link

Meerdere vervolgprocessen

We kunnen meerdere processen afhandelen voor klantspecifieke opvolgings- en herinneringsprocedures. Niet alle klanten hebben dezelfde betalingsvoorwaarden. Misschien wilt u bij uw follow-up een onderscheid maken tussen product- en servicefacturen. Of zou u uw top 10 klanten anders kunnen herinneren dan de rest? Het is aan jou, wij automatiseren uw vervolgproces

Meerdere talen

Veel bedrijven hebben klanten over de hele wereld. Wij zorgen voor de facturering, de opvolging van de herinnering en het debiteurenportaal ook in andere talen. We kunnen uw klanten ook bereiken in het Duits, Nederlands of Frans. Als u met uw klanten in hun taal communiceert, wordt u normaal gesproken eerder betaald dan wanneer u dat niet doet

Krijg sneller betaald

Nadat we aanmaningen hebben gestuurd, kan het zijn dat uw factuur soms nog steeds niet is betaald. Het gebeurt in het algemeen in ongeveer 1% van de facturen, afhankelijk van de sector en vele andere factoren. Wij starten automatisch een incassotraject voor u

Over Microsoft Dynamics 365 Business Central

Dynamics 365 Business Central is de online variant van Dynamics 365 en gemaakt voor kleine en middelgrote bedrijven. Payt heeft een koppeling met Business Central gemaakt zodat alle openstaande facturen naadloos weergegeven worden in Payt. Zo kan Payt het volledige debiteurenbeheer voor u uitvoeren. Hierdoor krijgt u eerder en eenvoudiger uw facturen betaald.

Dynamics 365 is een set intelligente bedrijfstoepassingen. Het kan u helpen uw hele bedrijf te runnen en betere resultaten te behalen door middel van voorspellende, AI-gestuurde inzichten. De financiële zichtbaarheid wordt vergroot, zodat u de financiële afsluiting kunt versnellen. Het brengt de financiële prestaties in realtime in kaart en verbetert de nauwkeurigheid van de prognoses met behoud van compliance en beveiliging. Om de winst te maximaliseren, kan MS Dynamics Business Central debiteurenbeheer ook uw supply chain optimaliseren. Met een volledig overzicht van alle activiteiten, inkoop, productie, voorraad en magazijnbeheer. De verkoop kan worden gestimuleerd en de service kan worden verbeterd met MS Dynamics Business Central debiteurenbeheer door het verkoopproces van begin tot eind in Outlook te beheren en uitzonderlijke service te leveren.

Het plannen en bewaken van uw projecten is eenvoudiger met realtime statistieken over resources, winstgevendheid, taken en voortgang. Dit vereenvoudigt het op tijd en binnen budget opleveren van projecten. De applicaties werken naadloos samen voor een allesomvattende oplossing die uw hele bedrijf bestuurt. Inclusief verkoop, marketing, service, operations en commerce. U krijgt een volledig beeld van uw organisatie om de realtime inzichten te ontdekken die tot betere resultaten leiden.

Wat u ook maakt, wat u ook levert. A white check mark with a red background

Klantverhalen

Logo quooker
Quooker was op zoek naar een 'totaaloplossing' voor efficiënt debiteurenbeheer. De keuze voor Payt leidde tot een ongekend aantal betalingen binnen zeer afzienbare tijd. Meer weten? Lees het hier.
Jasper van Hattem

Jasper van Hattem

Business analyst

Logo quooker
Voorheen deed Printshopz het debiteurenbeheer handmatig. Hierdoor werd de factuurafhandeling in drukke periodes soms te veel nagelaten. “Na het in gebruik nemen van de software van Payt bestaat het team nog maar uit één persoon op debiteuren waarbij het hooguit 0,3 FTE per week kost om het beheer uit te voeren.”
Thom van Ommen

Thom van Ommen

Finance & HR

logo Mobility Service
Dankzij Payt verloopt het debiteurenbeheer bij Mobility Service erg vlot. Snellere betaling, tijdwinst en meer structuur in het proces zijn hun winst. Lees het hier.
Inge Mier

Inge Mier

Financial and Operational Director

Ready to get Payt? Probeer nu gratis!*
  1. Krijg gemiddeld 30% sneller betaald
  2. Volg facturen volledig geautomatiseerd op en houd de volledige controle over het proces
  3. Houd meer tijd over voor uw klantrelaties
*Maximaal 250 facturen per maand. Meer dan 250 facturen?
Plan een online demo in »