Cashflow Management Software

Cashflow management software voorziet in de mogelijkheid om in uw bedrijf een optimale grip op de geldstromen te krijgen. Heeft u bijvoorbeeld een concreet en actueel inzicht in de ingaande en uitgaande geldstromen? Het gebruikmaken van cashflow software is daar een ideale oplossing voor en biedt nog veel meer voordelen. Bijvoorbeeld om betaalprocessen op een efficiënte en snelle manier te beheren. 

Cashflow management software voor financiële stabiliteit

Software voor cashflow automatiseert verschillende processen die anders veel werk en tijd in beslag nemen. Het geautomatiseerde proces vormt bovendien de basis voor het creëren van financiële stabiliteit. De details zijn zelfs zichtbaar tot op factuurniveau en de cashflow management software is volledig op uw bedrijfsvoering af te stemmen. U krijgt met cashflow software toegang tot een dashboard om daarbij onder meer financiële rapportages te produceren en volledig inzicht te krijgen.

Werkzaamheden automatiseren

Het beheer van geldstromen binnen bedrijven laat nog wel eens te wensen over met alle gevolgen van dien. Bijvoorbeeld als het gaat om het betaald krijgen van facturen van debiteuren. Bij het uitblijven van betalingen kost het tijd om te bellen met de debiteur of om herinneringen en aanmaningen te versturen. Het proces is te vereenvoudigen door van een cash management tool of van debiteurenbeheer software gebruik te maken. 

Beheer van cashflow

Het beheren van cashflow gaat echter verder dan ervoor te zorgen dat debiteuren aan de betalingsverplichting voldoen. Cashflow management software verschaft daarom uitgebreide inzichten, zoals een beter begrip van de oorzaak van te late betalingen. Aan de hand van de gegevens die cashflow software te bieden heeft, is het bovendien mogelijk om voorspellingen te doen en cashflow problemen te voorkomen. Uiteraard spreekt het voor zich dat het automatiseren van deze werkzaamheden vele voordelen biedt. Het is namelijk mogelijk om de cashflow op een efficiënte manier te optimaliseren en meer controle te krijgen over de Days Sales Outstanding.

Kaspositie verbeteren

De kaspositie van uw bedrijf is te verbeteren als u gebruikmaakt van onze software om uw cashflow te controleren. Het is bij gebruik van deze software niet meer nodig om met Excel sheets als tijdrovende tool te werken, waarbij de kans op fouten ook nog eens groot is. Onze software maakt het onder meer mogelijk om te bepalen wanneer een betaling binnenkomt. Zo is er tevens sprake van direct inzicht in het openstaande saldo en in welke periode van het facturatieproces de debiteur zich bevindt. Door cash allocation kunt u de cashflow van uw bedrijf verbeteren en houdt u uw bedrijf gezond.

Koppelen aan boekhoudsoftware

Onze software is gemakkelijk te koppelen aan boekhoudsoftware. Het systeem ziet vanzelf voor welke facturen opvolging nodig is en welke methode daarvoor gebruikt moet worden. De software stuurt automatisch een herinnering naar klanten voor openstaande facturen en daarmee heeft u de volledige controle over uw debiteurenbeheer. Meer weten over hoe Payt werkt? Neem gerust contact op met ons.

Sanne de Vries
Geschreven door Sanne de Vries LinkedIn profile
Sanne de Vries is verantwoordelijk voor de marketing bij Payt. Van strategisch reputatiemanagement tot social media marketing: ze gaat niets uit de weg. Ze is ambitieus en gaat graag nieuwe uitdagingen aan met een growth mindset.

Share this article

Ready to get Payt?

Benieuwd hoe Payt kan helpen bij het verbeteren van uw credit management? Download nu gratis onze brochure!

Mockup brochure Payt