Mijn avontuur dat Payt heet - Sander Kamstra, Directeur

Illustratie van: Today at Payt

Share this article

Sander kamstra
Geschreven door Sander Kamstra LinkedIn profile
Sander Kamstra is directeur en één van de oprichters van Payt. Hij is ondernemer in hart en nieren. En werkt graag samen met mensen die net zo gedreven zijn als hij om succes te boeken, door de juiste prioriteiten te stellen en slimme keuzes te maken.

Mijn avontuur dat Payt heet.

Aziz kende ik al een tijdje. We pingpongden geregeld in de Euroborg waar we allebei werkten. Ik zat in de laatste periode van mijn bedrijf ApplicationNet en Aziz deed deskwerk als accountant, of iets dergelijks. Dat werd nooit helemaal duidelijk. Een ondernemende kerel Aziz, en in 2012 had hij, samen met Merijn, een stuk software gekocht. De naam van de software; Want my money! 


Aziz kwam een kopje thee drinken bij mij in de tuin en vertelde over zijn nieuwste aanschaf. En met de vraag of ik er eens naar wilde kijken en wellicht geïnteresseerd was om het mede op te zetten. Aziz nam Merijn mee, en ik nam Rob en Jelger mee. Rob en Jelger werkten bij KPN en we hadden in de voorafgaande vier jaren van een hele nauwe samenwerking genoten. Daar wilden we graag een vervolg aan geven. Dus mooi met zijn vijven gestart? Nou, niet echt. We hadden ook nog iemand nodig die echt iets kon bouwen. En zo kwam Herman er dus bij. En Herman had al aan de code gezeten vanuit Warpnet, dus eigenlijk was Herman de eerste en kwamen wij erbij. Direct daarna kwam Sebastiaan erbij. De magnificent seven.


In 2013 verdubbelden we ten opzichte van 2012 in omzet naar €26.535 in dat hele jaar. We leden een verlies van meer dan €400.000. En dat verlies werd niet minder in de jaren daarna. Zeker niet toen we ook nog eens besloten om hoofdsponsor te worden van FC Groningen. Dat was wel spannend natuurlijk. Als je erop terugkijkt, lijkt alles zo logisch. Maar als je ervoor staat, moet je wel sterke zenuwen hebben. Zeker omdat we geen externe financiers hebben gezocht en dus zelf alle verliezen hebben aangevuld. De meesten van het startende groepje zijn all-in gegaan. De laatste spaarcent én meer is in ons mooie bedrijf gestopt. De schuldenteller stopte bij ongeveer €5 miljoen toen we eindelijk in 2020 voor het eerst wat geld overhielden. 


Wat Payt voor mij zo bijzonder maakt is dat we ontzettend veel kwaliteit in huis hebben. Waar je ook in onze organisatie kijkt, overal slimmeriken die het vizier breder hebben dan hun eigen functie. Het lijkt allemaal zo makkelijk, maar een ieder die al eens bij een ander bedrijf gewerkt heeft, weet hoe anders het kan zijn. Als je verkeerde klanten binnenhaalt, slechte software maakt of te veel verloop van personeel hebt. Hoeveel tijd, energie en klanttevredenheid het kost als er fouten gemaakt worden. Niet dat we geen fouten maken. Maar ze zijn beperkt en we lossen ze vervolgens netjes en bij voorkeur structureel op. Het is voor mij een eer om voor Payt en met jullie te mogen werken!

Payt Team - Lapland, maart 2023

Payt Team - Lapland, maart 2023

Gerelateerde artikelen

Payt 10 jaar logo
10 jaar Payt, wat een mooie reis is het geweest - Herman Hiddema, Developer
10 jaar Payt. Wat een mooie reis is het geweest. Als medeoprichter heb ik het allemaal meegemaakt.
Payt 10 jaar logo
Het voelt alsof ik al jaren meeloop - Laura Baakman, Developer
Ik werk nu ruim anderhalf jaar bij Payt, ik moest het opzoeken wanneer ik begonnen ben, want het voelt alsof ik al jaren meeloop. Dat betekent ook dat ik midden in Corona tijd ben begonnen. Daar was ik best een beetje huiverig voor.
Payt 10 jaar logo
Het mooie van Payt is dat je de kans krijgt om na te denken over wat het bedrijf echt nodig heeft - Bert-Jan Walters, Implementatiespecialist
Hoe ik bij Payt ben terechtgekomen? Payt was destijds sponsor van FC Groningen. En als groot FC Groningen fan ging ik een keer met mijn vader mee om naar een wedstrijd te kijken in de skybox van Payt.