10 jaar Payt, wat een mooie reis is het geweest - Herman Hiddema, Developer

Payt 10 jaar logo

Share this article

Herman Hiddema
Geschreven door Herman Hiddema LinkedIn profile
Herman is medeoprichter en developer van het eerste uur. Als allereerste werknemer van Payt heeft hij daarmee de eerste hand gelegd aan de software van Payt. Na 10-jaar bepaalt hij nog steeds de koers voor de backend van ons platform.

10 jaar Payt. Wat een mooie reis is het geweest. Als medeoprichter heb ik het allemaal meegemaakt. Van de letterlijke zolderkamer tot het hoofdsponsorschap van FC Groningen, en van de eerste paar klanten tot een bedrijf dat maandelijks voor duizenden klanten miljoenen facturen ter waarde van miljarden euro’s door zijn systemen ziet gaan. En daar ben ik natuurlijk best wel trots op.

Als programmeur van het eerste uur heb ik ook zeker mijn stempel gedrukt op de applicatie en op het bedrijf Payt. Het belangrijkste vind ik dat we altijd mensen voorop hebben gezet. Werknemers krijgen de ruimte om zichzelf te zijn en om zich te ontwikkelen. We proberen te zorgen dat iedereen een prettige balans heeft tussen werken en leven. Stress is ongezond, dus overwerken en deadlines vermijden we. We gaan regelmatig samen leuke dingen doen. Boulderen, jeu-de-boules, een bierproeverij of een spelletjesavond, van alles passeert de revue. Dat alles maakt dat Payt een prachtig bedrijf is om voor te werken, waar iedereen met plezier naar zijn werk gaat.

En dat vind je ook terug in de kwaliteit van de applicatie. Mensen krijgen de tijd om hun werk goed te doen, in plaats van gehaast te doen. We nemen de tijd om de software goed te bouwen en we nemen de tijd om klanten goed te helpen, en dat betaalt zich uit in hele trouwe en tevreden klanten. Klanten worden niet met een kluitje het riet in gestuurd, of afgescheept met een half antwoord, bij Payt doen we ons best om de klant echt te helpen. Dan heb je ook eer naar werken, en dat geeft heel veel voldoening.

Wat ik ook mooi vind, is dat een groot deel van het personeel participeert in het bedrijf. Of het nou voor een groot of een klein bedrag is, mensen voelen zich mede-eigenaar en worden ook betrokken bij het financiële reilen en zeilen van het bedrijf. Dat geeft een extra stukje binding, een gezamenlijke identiteit waardoor mensen zich echt onderdeel voelen van iets moois.

Al met al kan ik wel zeggen dat Payt het mooiste bedrijf is waar ik ooit gewerkt heb. Gaaf product, leuke collega’s, geweldige sfeer. We hebben mooie dingen bereikt in 10 jaar en ik hoop dat we in de komende 10 jaar nog veel meer mooie dingen gaan bereiken.

Gerelateerde artikelen

Payt 10 jaar logo
Het voelt alsof ik al jaren meeloop - Laura Baakman, Developer
Ik werk nu ruim anderhalf jaar bij Payt, ik moest het opzoeken wanneer ik begonnen ben, want het voelt alsof ik al jaren meeloop. Dat betekent ook dat ik midden in Corona tijd ben begonnen. Daar was ik best een beetje huiverig voor.
Payt 10 jaar logo
Het mooie van Payt is dat je de kans krijgt om na te denken over wat het bedrijf echt nodig heeft - Bert-Jan Walters, Implementatiespecialist
Hoe ik bij Payt ben terechtgekomen? Payt was destijds sponsor van FC Groningen. En als groot FC Groningen fan ging ik een keer met mijn vader mee om naar een wedstrijd te kijken in de skybox van Payt.
Payt 10 jaar logo
Mijn avontuur dat Payt heet - Sander Kamstra, Directeur
Mijn avontuur dat Payt heet. Aziz kende ik al een tijdje. We pingpongden geregeld in de Euroborg waar we allebei werkten. Ik zat in de laatste periode van mijn bedrijf ApplicationNet en Aziz deed deskwerk als accountant, of iets dergelijks. Dat werd nooit helemaal duidelijk. Een ondernemende kerel Aziz, en in 2012 had hij, samen met Merijn, een stuk software gekocht. De naam van de software; Want my money!