10 jaar Payt, wat een mooie reis is het geweest - Herman Hiddema, Developer

Payt 10 jaar logo

10 jaar Payt. Wat een mooie reis is het geweest. Als medeoprichter heb ik het allemaal meegemaakt. Van de letterlijke zolderkamer tot het hoofdsponsorschap van FC Groningen, en van de eerste paar klanten tot een bedrijf dat maandelijks voor duizenden klanten miljoenen facturen ter waarde van miljarden euro’s door zijn systemen ziet gaan. En daar ben ik natuurlijk best wel trots op.

Als programmeur van het eerste uur heb ik ook zeker mijn stempel gedrukt op de applicatie en op het bedrijf Payt. Het belangrijkste vind ik dat we altijd mensen voorop hebben gezet. Werknemers krijgen de ruimte om zichzelf te zijn en om zich te ontwikkelen. We proberen te zorgen dat iedereen een prettige balans heeft tussen werken en leven. Stress is ongezond, dus overwerken en deadlines vermijden we. We gaan regelmatig samen leuke dingen doen. Boulderen, jeu-de-boules, een bierproeverij of een spelletjesavond, van alles passeert de revue. Dat alles maakt dat Payt een prachtig bedrijf is om voor te werken, waar iedereen met plezier naar zijn werk gaat.

En dat vind je ook terug in de kwaliteit van de applicatie. Mensen krijgen de tijd om hun werk goed te doen, in plaats van gehaast te doen. We nemen de tijd om de software goed te bouwen en we nemen de tijd om klanten goed te helpen, en dat betaalt zich uit in hele trouwe en tevreden klanten. Klanten worden niet met een kluitje het riet in gestuurd, of afgescheept met een half antwoord, bij Payt doen we ons best om de klant echt te helpen. Dan heb je ook eer naar werken, en dat geeft heel veel voldoening.

Wat ik ook mooi vind, is dat een groot deel van het personeel participeert in het bedrijf. Of het nou voor een groot of een klein bedrag is, mensen voelen zich mede-eigenaar en worden ook betrokken bij het financiële reilen en zeilen van het bedrijf. Dat geeft een extra stukje binding, een gezamenlijke identiteit waardoor mensen zich echt onderdeel voelen van iets moois.

Al met al kan ik wel zeggen dat Payt het mooiste bedrijf is waar ik ooit gewerkt heb. Gaaf product, leuke collega’s, geweldige sfeer. We hebben mooie dingen bereikt in 10 jaar en ik hoop dat we in de komende 10 jaar nog veel meer mooie dingen gaan bereiken.

Herman Hiddema
Geschreven door Herman Hiddema LinkedIn profile
Herman is medeoprichter en developer van het eerste uur. Als allereerste werknemer van Payt heeft hij daarmee de eerste hand gelegd aan de software van Payt. Na 10-jaar bepaalt hij nog steeds de koers voor de backend van ons platform.

Share this article

Gerelateerde artikelen

Payt 10 jaar logo
Het lijkt alsof iedereen met een afzonderlijk project bezig is, maar iedereen draait als een tandwiel in een machine - Jake Eggen, Developer
Het was voor mij in het begin even wennen, zoals altijd het geval is als je bij een ander bedrijf gaat werken. Het viel mij op dat iedereen erg zelfstandig en op een eigen eilandje zat te werken. Na een paar dagen bij Payt dacht ik hier al heel anders over.
Payt 10 jaar logo
Als je op zoek bent naar een werkplek met een uitstekende werkomgeving, leermogelijkheden en fantastische collega's, dan is Payt Software zeker het overwegen waard - Ivan Malykh, Developer
De afgelopen vijf jaar heb ik het genoegen gehad om bij Payt Software te werken, een bedrijf dat mij waardevolle ervaringen en kansen heeft geboden.
Payt 10 jaar logo
De kunst is om met de standaard cloudsoftware van Payt hele speciale dingen te doen binnen sectorale vraagstukken, maar puur op basis van configuratie - Jeroen Krosse, Directeur
Ik heb het voor de zekerheid even nagezocht. Het blijkt dat ik sinds begin 2020 bij Payt werk. Dat is nog niet eens zo heel lang. Tegelijkertijd kan ik me nog amper voorstellen hoe het werkzame leven daarvoor was, zo is Payt in mijn DNA gaan zitten!