10 jaar Payt, wat een mooie reis is het geweest - Herman Hiddema, Developer

Payt 10 jaar logo

10 jaar Payt. Wat een mooie reis is het geweest. Als medeoprichter heb ik het allemaal meegemaakt. Van de letterlijke zolderkamer tot het hoofdsponsorschap van FC Groningen, en van de eerste paar klanten tot een bedrijf dat maandelijks voor duizenden klanten miljoenen facturen ter waarde van miljarden euro’s door zijn systemen ziet gaan. En daar ben ik natuurlijk best wel trots op.

Als programmeur van het eerste uur heb ik ook zeker mijn stempel gedrukt op de applicatie en op het bedrijf Payt. Het belangrijkste vind ik dat we altijd mensen voorop hebben gezet. Werknemers krijgen de ruimte om zichzelf te zijn en om zich te ontwikkelen. We proberen te zorgen dat iedereen een prettige balans heeft tussen werken en leven. Stress is ongezond, dus overwerken en deadlines vermijden we. We gaan regelmatig samen leuke dingen doen. Boulderen, jeu-de-boules, een bierproeverij of een spelletjesavond, van alles passeert de revue. Dat alles maakt dat Payt een prachtig bedrijf is om voor te werken, waar iedereen met plezier naar zijn werk gaat.

En dat vind je ook terug in de kwaliteit van de applicatie. Mensen krijgen de tijd om hun werk goed te doen, in plaats van gehaast te doen. We nemen de tijd om de software goed te bouwen en we nemen de tijd om klanten goed te helpen, en dat betaalt zich uit in hele trouwe en tevreden klanten. Klanten worden niet met een kluitje het riet in gestuurd, of afgescheept met een half antwoord, bij Payt doen we ons best om de klant echt te helpen. Dan heb je ook eer naar werken, en dat geeft heel veel voldoening.

Wat ik ook mooi vind, is dat een groot deel van het personeel participeert in het bedrijf. Of het nou voor een groot of een klein bedrag is, mensen voelen zich mede-eigenaar en worden ook betrokken bij het financiële reilen en zeilen van het bedrijf. Dat geeft een extra stukje binding, een gezamenlijke identiteit waardoor mensen zich echt onderdeel voelen van iets moois.

Al met al kan ik wel zeggen dat Payt het mooiste bedrijf is waar ik ooit gewerkt heb. Gaaf product, leuke collega’s, geweldige sfeer. We hebben mooie dingen bereikt in 10 jaar en ik hoop dat we in de komende 10 jaar nog veel meer mooie dingen gaan bereiken.

Herman Hiddema
Geschreven door Herman Hiddema LinkedIn profile
Herman is medeoprichter en developer van het eerste uur. Als allereerste werknemer van Payt heeft hij daarmee de eerste hand gelegd aan de software van Payt. Na 10-jaar bepaalt hij nog steeds de koers voor de backend van ons platform.

Share this article

Gerelateerde artikelen

Payt 10 jaar logo
We hebben een mooie club mensen bij elkaar waarbij iedereen in zijn kracht wordt gezet. Naar mijn idee is dit de kracht achter het succes van Payt - Maarten Theodorie, Implementatiespecialist
Vijf jaar geleden ben ik gestart als implementatiespecialist bij Payt. Vanaf mijn eerste werkdag ben ik nog nooit met tegenzin naar mijn werk gegaan.
Payt 10 jaar logo
Op weg van A naar B vonden we aan de hand van de eerste klanten een succesvolle route C. Deze weg omhoog hebben we niet meer verlaten. We hebben van ‘niets’ ‘iets’ gemaakt - Rob Rustenburg, Directeur
Al snel bleek dat succes vooral afhankelijk zou zijn van eigen inspanningen en keuzes die gemaakt worden ver buiten de comfortzone. Je ziet daar vaak plaatjes van voorbijkomen maar het is in werkelijkheid wat mij betreft ook écht de plek ‘where the magic happens’.
Payt 10 jaar logo
Wat ook erg fijn werkt, is dat we bij Payt geen managers hebben die als vertaalslag dienen tussen de klant en de ontwikkelaar - Mathijs Kingma, Developer
Negen jaar geleden kwam ik bij Payt werken toen het team uit slechts 9 mensen bestond. De meeste collega’s noemen mij Benji (Benjamin) omdat ik lange tijd de jongste van het team was. Inmiddels ben ik niet meer de jongste, maar de naam ben ik nooit kwijtgeraakt :)