Bedrijfscultuur: Wij denken mee

Illustratie van: Today at Payt

Mijn naam is Sander Kamstra, directeur en één van de oprichters van Payt. Bij het groeien van een zolderkamer idee tot een serieuze organisatie, loop ik geregeld tegen momenten aan waarvan ik denk dat ze van invloed zijn op onze bedrijfscultuur. Met deze serie blogs wil ik proberen iedere maand een situatie te beschrijven die laat zien wie wij zijn als bedrijf. Ik geef u een inkijkje in het leven bij Payt.

De casus: Een accountantskantoor gaat live met een ongebruikelijke feature

We beginnen deze serie bij een accountantskantoor die de implementatie van Payt heeft afgerond onder begeleiding van één van onze implementatie consultants. Deze begeleiding is niet persé nodig, maar als een klant specifieke functionaliteiten wil toevoegen, dan is dat van belang. De administratie van het accountantskantoor staat live en ze zijn zeer blij met de resultaten die ze tot nu toe al hebben behaald met de software.

Op een avond zit één van de andere directeuren van Payt naar de instellingen van een aantal nieuwe klanten te kijken. Gewoon puur uit interesse. Het valt hem op dat een stukje software ingesteld staat dat ongebruikelijk is voor het accountantskantoor. Namelijk, dat een debiteur zelf een voorstel voor een betalingsregeling kan aanvragen via een aanvraag scherm in zijn factuurportaal. Voor een ROC is dat ooit ontwikkeld zodat studenten zelf aan kunnen geven welke betalingsregeling ze wél na kunnen komen. Maar voor een accountantskantoor? Toch wel bijzonder.

Nu maakt dit kleine stukje software niet een wereld van verschil. Maar toch, het actief aanbieden van de mogelijkheid om een betalingsregeling voor te stellen, zal leiden tot veel meer betalingsregelingen. Zit de klant hierop te wachten?

Geïnteresseerd in de reden achter het activeren van deze functionaliteit belt de desbetreffende directeur met de implementatie consultant om deze reden te horen. Omdat er een niet sluitend verhaal terugkomt, besluit de directeur de klant te bellen. Hij wil het tenslotte wel echt weten nu. Binnen een minuut was duidelijk dat deze functionaliteit weer uitgezet mocht worden. De klant had verkeerd begrepen dat, bij het inschakelen van deze functionaliteit, hijzelf geen betalingsregeling meer kon aanmaken als de situatie daarom zou vragen. Klant helemaal tevreden, al zal hij zich vast afgevraagd hebben waar wij ons nou zo druk om hebben gemaakt.

Met zo’n situatie in de hand, vergeten veel organisaties- en wij zeker ook- de belangrijkste stap te zetten. Het voorbeeld gebruiken om betrokkenen en potentiële betrokkenen te voeden met hoe wij dat hier, bij Payt, doen. Onze bedrijfscultuur. Het helpt enorm als we allemaal onze valkuilen of fouten durven te delen. De directie van een bedrijf is ook bij lange na niet feilloos.

Ondertussen zijn wij goed genoeg en samen op weg om verder te blijven groeien. Ik ben ervan overtuigd dat in zo’n cultuur minder fouten worden gemaakt en ik merk dat mensen blij worden van de groei die zij persoonlijk kunnen doormaken.

Sander kamstra
Geschreven door Sander Kamstra LinkedIn profile
Sander Kamstra is directeur en één van de oprichters van Payt. Hij is ondernemer in hart en nieren. En werkt graag samen met mensen die net zo gedreven zijn als hij om succes te boeken, door de juiste prioriteiten te stellen en slimme keuzes te maken.

Share this article

Gerelateerde artikelen

Payt 10 jaar logo
De kunst is om met de standaard cloudsoftware van Payt hele speciale dingen te doen binnen sectorale vraagstukken, maar puur op basis van configuratie - Jeroen Krosse, Directeur
Ik heb het voor de zekerheid even nagezocht. Het blijkt dat ik sinds begin 2020 bij Payt werk. Dat is nog niet eens zo heel lang. Tegelijkertijd kan ik me nog amper voorstellen hoe het werkzame leven daarvoor was, zo is Payt in mijn DNA gaan zitten!
Payt 10 jaar logo
We hebben een leuk team dat gezamenlijk een kwalitatief product weet neer te zetten en dat samenhorigheidsgevoel wordt gekoesterd door Payt - Vincent van der Zee, Developer
Vanaf begin 2021 ben ik onderdeel van het development team bij Payt als front-end ontwikkelaar. Dit houdt in dat mijn werkzaamheden voornamelijk betrekking hebben op de voorkant van applicatie: de look-and-feel en vele functionaliteiten waar onze klanten gebruik van maken.
Payt 10 jaar logo
Het is erg fijn om met gedreven en ervaren developers te kunnen werken. We helpen elkaar, maar zijn ook kritisch over elkaars werk en proberen steeds tot het beste eindresultaat te komen - Samuel Esposito, Developer
De overstap naar het ontwikkelen van Payt’s debiteurenbeheer software was een logische stap en ik vond er een enthousiast development team met veel oog voor de kwaliteit en onderhoudbaarheid van de softwaresystemen.