Werken bij Payt: de eerste maanden van Vincent bij Payt

Illustratie van: Today at Payt

Share this article

Vincent
Geschreven door Vincent van der Zee
Vincent is ontwikkelaar bij Payt en focust zich voornamelijk op de front-end. Naast het coderen levert hij ook een bijdrage aan het ontwerpen van de gebruikersinterface. Hierbij probeert hij de gebruiker altijd centraal te stellen, zodat de gebruiksvriendelijk van onze applicaties altijd wordt gewaarborgd.

Mijn naam is Vincent van der Zee. Ik ben recent afgestudeerd aan de opleiding HBO Informatica, waar ik kennis heb opgedaan van programmeren, grafisch ontwerpen en usability. Tijdens deze studie is snel duidelijk geworden dat mijn creatieve en technische eigenschappen het best tot hun recht komen binnen front-end ontwikkeling. Als nieuwkomer op de arbeidsmarkt heb ik in april 2021 de kans gekregen om bij Payt aan de slag te gaan als front-end ontwikkelaar. In dit blog neem u ik graag mee over hoe dit tot stand is gekomen en hoe ik de eerste maanden heb ervaren.

Waarom werken bij Payt?

De zoektocht naar een passende baan heeft voor mij niet lang geduurd. In samenwerking met een recruiter kwam ik snel tot de conclusie dat Payt een ideale werkgever voor mij zou zijn als junior front-end ontwikkelaar. ‘Waarom dan?’, hoor ik u zeggen. Nou, Payt biedt namelijk de tijd en de ruimte om te leren. Ondanks de opgedane kennis, heb ik nog nooit eerder gewerkt met de technologieën welke voor de ontwikkeling van de front-end applicaties van Payt worden gebruikt, voornamelijk React.

Voorafgaand aan de sollicitatie heb ik mijn initiële zorgen over deze ontbrekende kennis  tegenover de recruiter geuit. Maar ze heeft me gerustgesteld dat deze factor minder zwaar meeweegt. En daarin heeft ze gelijk gekregen. Door open en eerlijk het sollicitatiegesprek in te gaan, ben ik na een prettig gesprek ook weer met een goed gevoel de deur uitgegaan. Mede op basis van potentie heb ik daarna al gauw het verlossende telefoontje gekregen: ‘Jij gaat onderdeel uitmaken van het Payt team.’

Een duik in het diepe

Met een boost in zelfvertrouwen en motivatie ga ik, indien mogelijk, iedere dag naar kantoor. Ik heb de beschikking over alle mogelijke middelen om de code eigen te maken. Naast de gegeven tijd en ruimte word ik vrijgelaten om React onder de knie te krijgen. Het aanschaffen van literatuur en het volgen van tutorials en cursussen zijn voorbeelden om dit te bewerkstelligen.

Daarnaast is het simpelweg een kwestie van doen. Door te proberen heb ik gaandeweg al veel kennis opgedaan, waarbij ik leer te begrijpen waarom een stuk zelfgeschreven code wel of niet werkt. Als ik ergens niet uitkom, staan de collega’s altijd voor me klaar ter ondersteuning. Om het leerproces te ondersteunen doet Payt namelijk aan ‘pairen.’ Dit houdt in dat ik samen met een collega werk aan bijvoorbeeld nieuwe functionaliteit. Hierbij krijg ik tekst en uitleg over zowel de code als de applicatie zelf. Iets wat ik als zeer nuttig ervaar. 

Hoe bevalt het bij Payt?

Ik ben dankbaar voor de kans die ik heb gekregen om bij Payt te mogen werken, omdat ik hier mijn kennis op het gebied van programmeren kan verbreden. Hoewel dit proces een grote leercurve bevat, zorgen de genoemde factoren ervoor dat ik met veel motivatie en vertrouwen te werk ga. Ik voel me geïntegreerd binnen het Payt team, waar naast een goede werksfeer, ik ook een competitief potje kan darten, of gezellig een vrijdagmiddagborrel kan bijwonen. Wat dat betreft zit ik goed op mijn plek!

Waar ben ik op dit moment mee bezig?

Op dit moment ben ik bij wijze van spreken van alles aan het proeven: het schrijven van deze blog, front-end ontwikkeling, back-end ontwikkeling en grafisch ontwerpen. Hierbij doe ik kennis op van de verschillende raakvlakken binnen Payt om zo zelfstandig mogelijk te werk te gaan. Tevens zorgt dit ervoor dat ik een goed beeld kan vormen op waar uiteindelijk mijn voorkeur zal liggen.

Mijn huidige werkzaamheden bestaan uit het ontwikkelen en testen van nieuwe features, het oplossen van vraagstukken of bugs en het ontwerpen van schermen. Inmiddels heb ik mijn eerste ‘grote’ project live mogen zetten. Binnen dit project had ik de verantwoordelijk gekregen om schermen voor webhooks te ontwikkelen. Hiermee krijgen onze klanten een duidelijk overzicht van alle informatie en functionaliteiten rondom een individuele webhook. Een mooie bijdrage aan de applicatie en voor mij persoonlijk een trots moment.

Naast de genoemde werkzaamheden wil ik me in de toekomst bezighouden met het continue verbeteren van de applicatie op het gebied van usability (gebruiksvriendelijkheid). We willen graag onze gebruikers meer betrekken bij dit ontwikkelproces. Dit kan bijvoorbeeld worden gerealiseerd door middel van online usability testen. Hiermee kunnen we informatie verzamelen over de huidige gebruiksvriendelijkheid en mogelijke nieuwe features binnen de applicatie. Omdat we geen maatwerk leveren, lijkt het me zeer interessant om op zoek te gaan naar die gulden middenweg waar al onze klanten profijt van kunnen hebben. Genoeg te doen de komende tijd!

Wil je ook bij ons werken? Bekijk onze openstaande vacatures.

Gerelateerde artikelen

Illustratie die laat zien hoe Payt werkt in de kinderopvang
Turbulente tijden vragen om automatisering in de kinderopvang
Inflatie, personeelskrapte, nieuwe wet- en regelgeving: voor kinderopvangorganisaties zijn het uitdagende tijden. Zeker als de overheidsplannen om de kinderopvangvergoeding te verhogen, doorgaan. Wat kan de branche zelf doen om het hoofd boven water te houden? ‘Kijk wat er qua automatisering allemaal mogelijk is.’
Illustratie die laat zien hoe Payt werkt in de uitzend- en detacheringsbranche
Wanneer slaat de luxepositie van uitzenders en detacheerders om?
Bedrijven worstelen met onvervulde vacatures en werkgevers halen alles dan ook uit de kast om nieuw personeel te werven. In zo'n situatie is het niet verwonderlijk dat bedrijven in de uitzend-en detacheringsbranche gouden tijden beleven. Maar die luxepositie zou wel eens kunnen omslaan. Want wat te doen als de economie nog erger afkoelt dan verwacht?
Foto van een gebit in een tandartspraktijk.
Experiment vrije tarieven facings en bleken administratief bezien
Na jaren van debat en uitstel is het eindelijk een feit: een experiment voor de vrijgave van tarieven voor facings en bleken. Het experiment is omkaderd door tal van voorwaarden voor de praktijken die willen deelnemen. We zetten de voorwaarden die raken aan de financieel administratieve kant van de zaak voor je op een rij.